marți, 13 ianuarie 2015

Dincolo de caricaturi si de atentate


Maria Pelmus a distribuit fotografia postată de Adrian Cosmescu.
12 ore



Adrian CosmescuANTENA 3 ESTE AICI !

17 jurnaliști masacrati de Israel în Gaza, 2014. În cazul acestora, unde a fost... "libertatea de exprimare"



Horia Grancea Și alte detalii?




Dorin Mario http://stirile.rol.ro/2014-al-doilea-an-sangeros-din...



2014, al doilea an sangeros din ultimul deceniu. Cel putin 138 de jurnalisti au...
STIRILE.ROL.RO
11 ore · Nu-mi mai place · 1 · Şterge previzualizarea


Dorin Mario In raportul actualizat, Siria se afla pe primul loc, cu 19 jurnalisti ucisi, fiind urmata de Gaza (16), Pakistan (12), Irak (10), Ucraina (9). Nu se specifica si de cine , dar exista cel putin un caz concret ( in Gaza , ca la asta se refera postarea initiala ) in care se stie exact :http://www.paginadepolitica.ro/doi-jurnalisti-ucisi-in.../



Doi jurnalişti ucişi în Gaza de explozia unui proiectil israelian
Un cameraman italian care lucra pentru Associated...
PAGINADEPOLITICA.RO




Dorin Mario Acum ca "stim" si detalii , are vre o importanta ? Ne ajuta cu ceva ? Facem ceva sa impiedicam sa se mai intample ?
 De retinut : " Drama s-a produs în oraşul Beit Lahiyadin nordul Fâşiei Gaza, cu câteva ore înainte să expire încetarea focului pe trei zile între Israel şi Hamas." S a petrecut in timpul unei perioade de pace acceptata de ambele parti.



Horia Grancea Are importanța sa deosebim o știre falsă de una reală, chiar daca nu putem face nimic, măcar sa ne informam corect si să evitam pe cât se poate manipularea. Pe net nu exista cenzură dar în locul ei operează dezinformarea ... abundența de știri false, total sau parțial.
In mod total greșit unii afirma ca cei de la Charlie "si-au cautat-o singuri", la fel de greșit se poate afirma si despre reporterii de front ca si ei "si-au cautat-o singuri" că și-au asumat rolul de victime colaterale. Ambele raționamente sunt false dar motivele sunt diferite de la caz la caz.


Maria Pelmus REPORTERII DE FRONT VROIAU SA INFORMEZE CEI DE LA CHARLI VROIAU SA SATANIZEZEEE PE TOATA LUMEA



Horia Grancea Maria Pelmus... să nu fim naivi ... orice ziarist aflat într-o zona de conflict pe lângă "informarea publicului" mai informează si... alte "structuri informative" care profită de prezenta lor acolo...sau chiar le facilitează prezență, numai ca si partea adversă știe care e treaba cu reporterii de front si de aceea nu întotdeauna ii tratează ca ceea ce par ...ci ca ceea ce sunt.
9 ore · Îmi place · 1


Ioan Ionuț V-am mai spus, la Charlie avem de-a face cu terorism de stat calat pe o situatie conflictuala de natura religioasa existenta de mult.
De data asta personajele au fost create mai veridic decat in cazul "11 sept." (ma refer la ben Laden pe care l-au disparut asa cum l-au creat).
Se urmareste suprimarea dreptul la libera exprimare, culmea ipocriziei, tocmai prin revendicarea acestui drept. De fapt noi suntem vizati, cei de pe net.



Horia Grancea Cat despre alți ziariști am auzit adesea că se spune că ar fi  mercenari de presa care scriu la comandă orice li se cere, în schimbul banilor, nu neg că ar fi si astfel de specimene, dar mă cam îndoiesc ca ei au si talent si ca ceea ce spun ei are forța de a penetra la public, pentru asta e nevoie de o determinare mai puternică decât banii ...trebuie sa simți ceea ce spui ... si aici intervine un alt aspect ... acela de "SELECȚIE NATURALA"... Adică din marea masă de ziariști cu talent si dăruire UNII CHIAR CRED IN CEVA iar cei cu bani îi SELECTEAZĂ dacă interesele lor coincid. Eu greu de spus in acest caz dacă cei in cauză mai scriu exclusiv pentru bani sau dacă o fac din convingere.
In acest caz din urma intră si acei caricaturiști care în  nesimțirea  și aroganța lor fără limite chiar erau convinși ca fac artă sau satiră. Ceea ce lumea nu observa este altceva, faptul ca CINEVA II PLĂTEȘTE, îi bagă in seamă, altfel ar fi făcut în liniște arta lor pe pereții de la WC-urile publice din zonele suburbane 



Maria Pelmus Horia Grancea , acei ,,,,caricaturisti ''' in arta lor aveau muuuultiple alte subiecte si nu sa-i satanizeze pe ,,aceia '' ca prin arta lor de rahat sa aduca moartea muuultora si sa tulbure pacea si linistea unui continent intreg.



Horia Grancea Mai sus încercam să spun că așa cum în spatele acelor tineri fanatici si manipulați spre crimă erau cercuri interesate să îi susțină și să îi finanțeze, tot asa și in spatele acelor caricaturiști de 2 lei erau cercuri interesate să îi finanțeze, să le plătească procesele, să ii scoată în față și să ii folosească.
Hai să încercăm sa privim realitatea un pic mai adânc decât o vedem la tv și să încercăm să înțelegem cine avea interesul de a  asmuți cele doua părți una contra celeilalte ?
Dacă acum nu ne este deja clar, să vedem cine va avea de câștigat din povestea asta, poate așa vom înțelege mai bine substratul, urmările sunt în plina desfășurare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu