luni, 11 august 2014

Inca mai cred

Inca mai cred ca exista oameni harnici, cinstiți si competenți care sa poată rezista in fata greutăților si lipsurilor, dar si in fata tentației corupției fara sa faca cel mai mic compromis.

Inca mai cred ca exista oameni care isi pot iubi țara si poporul din care fac parte, fără sa urască alte popoare si alte tari, fără sa alunece pe panta extremismului si a violentei.

Inca mai cred ca exista oameni care sa ii poată iubi pe cei de același neam cu ei atât de mult încât sa poată trece cu vederea unele mici divergente de opinie, reale sau abil induse prin manipulare de către cei care știu atât de bine sa dezbine pentru a conduce.

Desi au trecut 25 de ani, inca nu ma pot obișnui cu modul in care televiziunile aservite diverselor grupuri de interese economice si politice, se ataca reciproc, si antrenează in luptele lor interne oameni creduli si nevinovați. In tot razboiul asta mediatic se minte cu nerușinare de o parte si de alta, se manipulează făcându-se apel la cele mai curate sentimente care se transforma in marfa pe taraba media.
Nu am văzut la niciun post o abordare realista a unui personaj politic, dacă respectivul este din tabăra proprie i se ascund toate defectele si se pun pe tapet doar calități, dacă este din tabăra adversa... invers.
Ma doare sufletul văzând cat de ușor pica oameni cu o bogata experiență de viata in capcanele manipulării, cat de usor inghit pe nemestecate tot ce “s-a spus la televizor”....
si cel mai rău ma doare ca nu știu cum sa fac sa ii ajut.

Cum sa le explic ca suntem un popor întreg si ca înainte de orice ar trebui sa avem grija păstrarea si exploatarea avuției naționale în interesul poporului nostru si nu al altora, cât si conservarea integrității ființei naționale sub aspect fizic cultural si spiritual...


Cum sa le explic ca interesul național este important, si nu faptul ca tin, sau nu tin cu un presedinte vremelnic instalat, sau cu un un partid, sau ca agreează sau nu monarhia ... toate astea nu ar trebui sa ne dezbine nici măcar cat simpatia pentru o echipa de fotbal sau alta.

Inca mai cred ca treptat toate astea vor fi înțelese de cat mai multi si manipulatorii vor rămâne cu minciunile pe taraba. 

Un comentariu:

  1. Cacoveanu Claudiu Din pacate astea nu vin de la sine, din intelegerea unei situatii critice pentru tara si in adoptarea de masuri in consecinta. Istoria demonstreaza ca impotriva manipularii nu exista metoda sau leac , doar extirparea ei... Dar pentru asta trebuie oameni pregatiti care sa stie cum sa opereze in materie de manipulare. Nu avem asa ceva, pentru ca manipularea , la noi, este oficiala, si face parte din existenta statului cu largi infiltrari in societatea civila... E un cerc vicios care functioneaza pe principiului dominoului... Odata pus in miscare nu se va opri pana nu se va distruge in intregimea lui tot ceea ce azi mai inseamna interes national...de la vladica pana la opinca...

    RăspundețiȘtergere