duminică, 16 martie 2014

Un suflet pentru Europa

    • Daca nu ar fi falsa si birocratica, aceasta initiativa ar fi ceva minunat ...
      • Lui Petre Dragoescu îi place asta.
      • Horia Grancea Daca nu ar fi falsa si birocratica, aceasta inițiativă ar fi ceva minunat ... si spun asta pentru ca într-adevăr civilizația europeana are o puternica baza comuna un popor comun si o limba comuna ! Dar pentru a găsi rădăcinile acestei unitati pierdute, uitate, sau ascunse cu grija si diplomație de istoria oficiala TREBUIE MULT CURAJ.
        Poporul unic european este poporul arian (ar trebui îndepărtată cu grija conotația negativa data de acest nume prin asocierea cu nazismul) 
        Sufletul mult cautat de Baroso et co. se afla pe teritoriul tarii noastre de aici pleacă izvoarele civilizației ariene, europene, de la imperiul PELASG.... si de la limba sanscritista din care s-au desprins in timp atât popoarele latine cât si slave dar si germanice... Acest mare suflet european include si acel suflet rus de care se vorbește in articol parca in opoziție cu sufletul european ... total greșit.
        Raspunsul pentru origina sufletului Europei o stie orice profesor de istorie sau elev mai bun ... Adevărata problema este CURAJUL de a recunoaște aceasta realitate si a o așeza la temelia UE!!!... până nu se va intampla asta, construcția UE va fi mereu șubreda si artificiala!
      • Horia Grancea Interesanta mi se pare opinia aceasta :
        De asemenea, în Europa, există mulţi sceptici în ce priveşte ultima orientare a Comisiei Europene în direcţia „agitaţiilor sufleteşti”. Scriitorul maghiar Gyorgy Konrad a menţionat că „a căuta un suflet comun pentru UE este o himeră”.
        ----------------------------------------------------------
        Probabil ca scriitorul maghiar este convins de ipoteza dupa care ungurii ar fi urmasi ai hunilor... rasa mongola si se teme ca nu s-ar incadra prea bine in acest suflet european comun. Din fericire pentru el mai exista o ipoteza cu privire la origina ungurilor ... ca fiind popor arian reintors in Europa dupa un lung periplu asiatic ... Chiar nu se intreaba nimeni de ce tiganii si-au pastrat fizionomia specifică in vreme ce ungurii (ca si finlandezii fratii lor) nu mai au nimic comun cu mongolii ci mai degraba au aspect de popor nordic ??? Sper ca treptat aceasta ipoteza sa fie demonstrata cat si sursa dezbinării dintre romani sai unguri ...popoare odata demult infratite....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu