sâmbătă, 26 iulie 2014

MERITA SA TE SACRIFICI PENTRU POPORUL ROMAN?


Tema serii la INTERNATIONAL RADIO: MERITA SA TE SACRIFICI PENTRU POPORUL ROMAN? DE CE?http://195.225.58.106:9976/listen.pls incepem la orele 22
195.225.58.106
  • Posea Nicolae Viorel Ai propus o tema...
    Sunt comentat si nu aud decat muzica...
  • Posea Nicolae Viorel Ma asteptam mai mult...)))
  • Horia Grancea Din pacate nu am apucat sa ascult emisiunea dar as vrea sa comenmtez putin pe marginea temei propuse aici. 
    Ar trebui mai intai sa ne gandim daca merita ca parintii sa faca sacrificii pentru copii lor, Cei mai multi parinti, cei responsabili, nici nu isi pun macar intrebarea daca merita si nici de ce. Nu cred ca merita aici sa discutam prea mult despre acei parinti degenerati care isi vand copiii. 
    Daca ar fi sa facem o analiza comparata intre om si animale am observa ca si in randul animalelor se manifesta doua forme ale instinctului de aparare
    - instinctul de aparare al individului
    - instinctul de aparare al speciei manifestat printr-o gama larga de tipare de comportament care favorizeaza transmiterea genelor celor mai puternici indivizi dar se intalnesc si cazuri in care masculii dominanti isi pun viata in pericol pentru apararea turmei si mai ales a puilor in fata animalelor de prada. 
    Ceea ce la animale sunt doar tipare comportamentale menite sa asigure supravietuirea speciei la om ele evolueaza si se transforma in tipare de comportament social si motivatii de alt ordin. 
    Incepand din secolele 18-19 s-au raspandit tot mai mult idei ca cele din intrebare de mai sus ... are patriotismul un sens ? Din punctul meu de vedere cei care au lansat aceste idei nu au facut-o doar la intamplare ci vizau un anumit plan. Iar aces plan viza realizarea unei societati amorfe la nivel mondial, o societatea cu o singura limba fie una artificiala ca esperanto fie o engleza adaptata ca in romanul 1984, o societate amorfa, gri in care au dispartut orice urma de culoare nationala de limba specifica de cultura tradtii sau religie. Cei care promovau aceste valori (false) le sustineau prin aceea ca doar in acest mod se poate realiza pacea si cooperarea la nivel mondial. Reversul medaliei este acela ca in realitate se urmarea realizarea unui stat planetar condus de o elita care sa poata dispune si conduce o masa imensa de forta de munca depersonalizata. Experimente s-au facut in decursul istoriei mergand de la a fura o tara intreaga la a fura un continent iar obiectivul final fiind...
    cum sa furi o planeta intreaga... 
    Daca ceea ce spun aici pare sa bata spre conspiratii fara acoperre in fapte as vrea sa amintesc de pasii marunti pe care UE ii face in prezent astfel incat sa devieze de la obiectivul urmarit de Franta... o Europa a natiunilor spre un alt model ...o Europa a regiunilor tot mai mici si tot mai slabe in fata asaltului corporatiilor transnationale.
  • Horia Grancea Si atunci se pune întrebarea, dacă națiunile dispar, ce forță mai rămâne sa se opună lăcomiei fără limite a corporațiilor transnationale, care merg pe o logica anormala, a profitului pentru profit si nu a profitului pentru prosperitatea societății.
  • Posea Nicolae Viorel In prima faza specific ca Alex Oprea si-a abandonat proiectul inainte ca acesta sa nasca....)
    Ok... trec la tema...
    Horia Grancea nu pot sa iti dau dreptate.
    Si asta pentru ca se pare ca tu nu vrei sa urmaresti trecutul europei si sa vezi prezentul.
    Probabil prezentul europei nu poti sa il vezi pentru ca DEOCAMDATA RO e la periferia europei. RO e fica ce-a mica si saraca a europei.
    Tu uiti ca in timp ce noi Romania am fost poarta europei, poarta de care nu au putut trece foarte multe popoare ce ar fi vrut sa invadeze europa, in schimb ei s-au omorat si si-au distrus tarile intre ei. 
    Fie ca romanii fie ca Nalopeon sau Hitler au incercat unificarea nu au reusit, pentru ca au ales calea armelor, a distrugerii.
    Asa cum se vede acest vis ce dureaza de mai bine de 2000 de ani, a fost reluat dupa terminarea celui de al doilea razboi mondial. Insa de data asta se foloseste o alta metoda.... metoda colaborarii, a muncii impreuna, a bratelor unite, a creierelor ce colaboreaza pentru un bine comun, pentru o bunastare de care sa beneficieze o cat mai mare parte a cetatenilor ce locuiesc acest continent.
  • Posea Nicolae Viorel Probabil cine va citi ceea ce am scris nu o sa fie de acord cu mine, insa va rog sa urmariti ceea ce este in jurul vostru... Uitati-va pe celelalte continente, cata foame, cata saracie, cati copii si cate femeimor din cauza bolilor ce pot fi vindecate insa nu sunt tratate pentru ca nu au bani sau pentru ca statele in care traiesc nu au interes fata de cetatenii lor.
  • Posea Nicolae Viorel Multi dintre voi va plangeti ca o duceti rau, insa faceti asta dupa ce ati mancat bine, ati facut un dus cald, acum stati in fata calculatorului. Semenii vostri din Africa nu au lumina si apa potabila. Probabil mananca doar odata pe zi. Problemele copiilor vostri sunt jocurile PES sau ultimile filme. Principala problema a copiilor din Somalia este... daca vor mai trai si maine! In timp ce multi dintre voi va bucurati de parintii vostri ce au peste 70 de ani, in Brazilia sau alte tari sud americane batranii cu greu ajung sa depaseasca 50 de ani. In timp ce voi cereti mariri de salarii, iar din banii vostri reusiti sa asigurati un trai decent pamiliilor voastre, in china muncitorii sunt tratati mai rau decat sclavii, fiind platiti atat de prost incat nu ajung nici la sfarsitul lunii iar orice forma de asistenta sociala lipseste complect.
  • Posea Nicolae Viorel Cu alte cuvinte ne comportam iresponsabil si ne plangem de ceea ce altii nu au nici macar curajul sa isi imagineze ca vor avea vreo data.
  • Posea Nicolae Viorel Deci ar fi bine sa multumiti lui Dumnezeu pentru ca sunteti europeni. Pentru ca nu traiti razboaiele ce le-au trait parintii vostri cand europa nu exista. Pentru ca datorita europei Romania are sanse de a renaste. Pentru ca datorita europei, producatorii romani pot sa isi vanda produsele. Pentru ca datorita europei multi avem locuri de munca datorita carora putem sa asiguram familiilor noastre un trai decent. Pentru ca datorita europei rusia nu mai are curajul sa ne trateze asa cum a tratat celelalte tari, incepand cu Ungaria in 1956 si in prezent cu Ucraina. Pentru ca datorita europei multe familii pot sa prospereze pentru ca membrii familiilor lor muncesc in tari in care pot castiga venituri decente. Pentru ca datorita europei putem sa ne trimitem fiii sa studieze prin proiecte ERASMUS. Pentru ca datorita europei politicienii romani sunt obligati sa ne asigure drepturi care ei de buna voie nici nu s-ar gandi sa le asigure. 
    Inchei spunandu-va un lucru... 
    Multi dintr-e voi nu constientizati valoarea europei decat daca nu ati avea-o. Pentru a intelege ce inseamna Europa uitati-va in ce conditii se afla tarile similare noua ce nu fac parte din UE.
  • Petrisor Pufu Da ,Viorele,ai dreptate......pana in secolul 19,noi am aparat Europa,in timp ce ei duceau razboaie fratricide si concepeau revolutii marxist - leniniste si de alta natura .......pardon.....contra-naturii.....acum e randul mamelucilor europeni sa apere Romania......Europa trebuie sa multumeasca Romaniei ca exista si nu invers.....incepi sa-mi provoci greata!
  • Horia Grancea Mie Ideile lui Posea Nicolae Viorel, nu imi provoacă greata,ci ma provoaca sa gandesc sa ii dau o replica in rest, e părerea lui si o respect ca si pararea oricui, ce trist ar fi as avem toti fix aceleași păreri. 
    O singura observatie as avea de făcut ... eu vorbeam de una si el de alta.
    Eu spuneam ca are rost si sens la lupti sa iti aperi tara asa cum are sens sa iti aperi copiii si familia... Pentru ca este in firea lucrurilor. El spunea cat de rau e in Africa fata de Europa si are perfecta dreptate.
  • Posea Nicolae Viorel Ai dreptate Horia Grancea
    Am iesit din tema.
    Poate pentru ca atunci cand ma gandesc la sacrificiul pentru tara primul gand care imi vine in minte este pesimismul de la care plecam noi, majoritatea romanilor...
  • Alexandru Moleanu Felicitari ,domnule Petrisor.In cuvinte putine ai expus esenta Experimentului masonic UE.Si eu sunt eurosceptic. Privesc cu mila ,la entuziastii din 2006-2007 care visau riouri de lapte si miere.Din pacate mai sunt visatori si astazi....
  • Posea Nicolae Viorel Daca ati intelege schimbarile ce s-au petrecul de la revolutie si pana in prezent ati intelege si ceea ce este astazi cu Romania.
  • Alex Oprea posea, in data emisiei tu ai accesat radioul dupa ora 23, adica dupa ce s-a inchis emisia
  • Horia Grancea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu