marți, 10 noiembrie 2015

Dacian Soros



Alex Oprea‎ până în Miscarea REVOLUTIA CURATA
4 ore · Sibiu ·

BASESCU A ORDONAT, KLAUS A EXECUTAT!

Conform Wikipedia, Dacian Ciolos a avut urmatorul traseu „scurt” al carierei sale:
– intre anii 2002–2003, lucreaza la Comisia Europeana, Delegatia CE in Romania, ca Manager cu Tinta Agricultura si Dezvoltare Rurala, SAPARD. In timpul Guvernului Nastase.
– ianuarie 2005 – mai 2007 – activeaza in cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, mai intai pe postul de consilier al Ministrului, reprezentant in Comitetul Special Agricol la Consiliul European – Guvernul Tariceanu;
– mai – octombrie 2007 – subsecretar de stat pentru Afaceri Europene – Guvernul Tariceanu;
– 11 octombrie 2007 – 22 decembrie 2008 – Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale – Guvernul Tariceanu;
– 2010 – 2014 – comisar european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in cadrul Comisiei lui José Manuel Barroso, coordonand reforma Politicii Agricole Comune pentru 2014 – 2020- propus de Traian Basescu, cu sustinerea europarlamentarilor PDL
Dacian Ciolos, practic, s-a mutat din “gratiile” PNL in “gratiile” lui Traian Basescu. Iar acum, in “gratiile” presedintelui Klaus Iohannis si ale noului PNL.
Dacian Ciolos nu este, prin urmare, un tehnocrat pur-sange, ci emanatia unor partide si a unor oameni politici.
Precizam ca despre acest scenariu, care, iata, s-a finalizat, cetatenii Romaniei au aflat, nu de la Cotroceni, nu in urma consultarilor politice, ci cu mult timp inainte, din surse nominalizate ale Uniunii Europene. Cum de au stiut oficiali europeni, inainte chiar de a se fi produs criza politica, despre proiectul ca Dacian Ciolos sa devina prim-ministru? Ce rost au mai avut, in aceste conditii, consultarile? Al cui premier este, de fapt, Dacian Ciolos?
Conform dosarului Ciolos, acesta este nepotul generalului Virgil Ardeleanu, fost sef al serviciului secret al Ministerului de Interne, unul dintre cei mai importanti artizani ai politiei politice din Romania. Exista indicii ca Ciolos a fost preluat de sistem, probabil de SIE, “impins” la Paris pentru a-si completa studiile universitare si, apoi, din nou, “impins” in structurile birocratice ale UE. Aproape cu certitudine este un om al serviciilor. Socrul sau, francez, este, de asemenea, ofiter al serviciului secret din tara sa. Dacian Ciolos a fost promovat in functia de comisar european, cu sprijinul lui Barosso, in schimbul unor garantii ca, in aceasta calitate, va mentine privilegiile Germaniei si Frantei, la capitolul agricultura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu