luni, 30 iunie 2014

O scurta analiza a activismului


As vrea sa arat aici unele cauze pentru care lumea activismului este atât de divizata și de ce apar conflicte intre grupuri de activiști care aparent au aceleași scopuri.... Activiștii în sine sunt extrem de diferiți, astfel avem:
1. activiști de buna credință care trăiesc din meseria sau afacerea lor si care vor sa facă ceva bun pentru țară.
2. activiști de profesie care nu se știe exact cu se ocupa si care se înrolează pe diverse proteste punctuale... pot fi de buna credință în sensul ca deși sunt finanțați pentru ceea ce fac ... merg totusi doar pe acele acțiuni care sunt in folosul tarii.
3. activiști - agenți ai unor companii care au interese strict economice in blocarea unor proiecte cum ar fi fracturarea sau Rosia Montana.
întrebarea este următoarea este dăunătoare prezenta lor, atâta timp cat interesele lor coincid cu interesul general sau nu ?
Se poate observa ca acest tip de activiști acționează strict pe o direcție fie gaze, fie cianura, nu are sens pentru ei sa le susțină pe ambele
4. activiști infiltrații de serviciile ce doresc menținerea actualei clase politice si lansează proiecte paralele si susținute financiar. Scopul lor este de a menține grupurile de activiști cât mai divizate pentru a nu pune in pericol stabilitatea clasei politice actuale.
Dupa cum se vede doar cei din prima categorie sunt dispuși sa coopereze si sa susțină nu doar o cauza anume. ci orice ar fi bun pentru tara inclusiv o schimbare politica.
Toti ceilalți încearcă doar sa ii atragă pe cei din prima categorie si sa ii folosească in propriile interese.
Intrebare se pune, de ce nu ar fi posibil si INVERS, adică cei cu bune intenții sa ii folosească pe cei cu alte interese, atâta timp cit interesele coincid.
Sper ca am găsit o exprimare mai clara privind ideea pentru care am lansat proiectul RoAdmin.

https://apps.facebook.com/groups/RoAdmin/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu