Pagini

miercuri, 16 iulie 2014

Grupul RoAdmin

Grupul RoAdmin a fost înființat la data de 12 iunie 2014, acum, după o luna de activitate as vrea sa fac unele observații. Cea mai mare parte a membrilor acestui grup nu dau dovada ca au înțeles scopul pentru care acest grup a fost înființat, aceea de COOPERARE intre admini.
- Unii prin cooperare au înțeles sa intre pe acest grup EXCLUSIV pentru a-si promova propriul grup si a atrage cât mai multi membrii in grupul lor. Nu au înțeles ca, aici fiind admini ai altor grupuri, aceștia nu isi vor abandona grupurile proprii pentru a se inscrie in grupul prezentat aici. De aceea, fie ca e vorba de initiative politice noi fie ca e vorba de grupari de activisti de mediu, foarte multi sunt dezamăgiți de consecințele intrării in RoAdmin.
COOPERARE nu înseamnă a atrage alti membrii pe grupul tau ! 
Cooperare înseamnă a lansa ACȚIUNI CONCRETE si a cere aici sprijin celor din alte grupuri 
Inca odata ... cooperarea nu se realizează prin atragerea membrilor dintr-un grup într-altul, ci, sa rămână fiecare in grupurile unde se simt bine DAR sa conlucreze la îndeplinirea unor cauze punctuale ca mitinguri, campanii de semnături sau de ajutoare, etc.  
- Cei mai nemulțumiți de acest grup au fost acei admini care au certitudinea ca ei si numai ei au găsit solutia pentru redresarea tarii, iar toți ceilalți au doua alternative, fie sunt cu ei, fie le sunt împotriva. As vrea sa citez aici sloganul prin care Ileana Suket înțelege sa facă reclama M5S ... Cine nu e cu noi este un popor de oi (personal nu îmi e prea clar dacă prin asta face reclama sau anti-reclama la M5S, dar e treaba ei) 
Un alt caz de retragere este al Mișcării virtuale Dacia care tot pe principiile 5S se bazează si tot asa considera ca cine nu e cu ei le este împotrivă.
O alta critica frecventa primita de la cei nou intrați in grup este aceea ca NU SE FACE NIMIC CONCRET, aici se încadrează membrul numit Flori de mușețel dar si altii, când le-am indicat o serie pe propuneri legislative prezente aici sau inițiativa constituirii unei rețele de voluntari ... au tăcut brusc fără sa încerce sa participe la acele inițiative. 
Pe toți cei nou intrați si care critica activitatea acestui grup as vrea sa ii rog sa prezinte mai întâi realizările concrete obtinute de grupurile lor in prima luna de activitate.  In  primele zile de la înființare am fost criticați ca nu avem un regulament clar de funcționare, am încercat sa elaboram împreună un regulament, dar extrem de putini au fost cei care au participat la asta. Apoi, după ce regulamentul a fost gata, am fost criticați ca nu ar trebui niciun regulament ci sa fie lăsată libertatea totala de exprimare prin postări si comentarii, ceea ce a dus la retragerea lui Marius Adi de la grupul Fii liber indiferent de religie,orientare sexuala,politica,religioasa.In incheiere un ultim aspect, sunt prezenți aici susținători a mișcărilor de activism cât și susținători ai înființării de partide politice noi. Din păcate activiștii considera ca doar activismul este singura cale corecta. In timp ce, cei cu partidele noi, sunt convinși ca doar solutia politica este cea corecta. Am speranța ca in timp si unii si alții sa înțeleagă faptul ca ambele soluții sunt corecte si sunt măsuri complementare... sa înțeleagă ca au nevoie unii de ceilalți, si, cel mai important, daca nu pot încă găsi calea cooperării, măcar sa nu se mai critice, sa nu se mai atace reciproc si sa nu uite ca si unii si altii au acelasi adversar, actualul sistem politic corupt. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu