Pagini

luni, 18 noiembrie 2013

Pe nesimțite, pământul zboară de sub noi…

legea exproprierilor

13 noiembrie 2013 – Români, vi se pregătește ceva!

Și ziua de 13 noiembrie, pe lângă multe altele se poate înscrie în galeria acelora de care nu ne va place să ne amintim. Se petrec mereu sub ochii noștri tot felul de fapte, pe care presa încearcă să le aprecieze conform valorii lor reale iar cealaltă parte, puterea, se căznește să ne convingă de justețea deciziilor lor care ar fi în beneficiul nostru. Chiar dacă putem admite o exagerare a presei, avem motive întemeiate să credem că ceea ce aceasta scoate la iveală este mult mai de luat în seamă decât justificările celor care au ”scăpat” la banul public. Tema generală pe care o auzim de zeci de ani din partea guvernanților este că n-avem bani, și din cauza aceasta trăim prost. Cheltuirea sumelor de bani de ordinul sutelor de milioane pentru câteva categorii de bugetari, care se dau de ceasul morții cu privire la indispensabilitatea achizițiilor, lasă un gust cel puțin amar, dacă nu chiar scârbos, românilor. Că vor mașini noi, telefoane cu număr ascuns (nu le-ar fi rușine), tablete și alte șmecherii arată cât se poate de bine calitatea umană și potențialul lor de reprezentare. Nemaivorbind de profesionalism. Acesta din urmă, este transformat cu adevărat dar exact în ceea ce noi nu avem vreo trebuință.

Au brevetat pentru nomenclatorul meseriilor pe cea de parlamentar

Chiar a devenit o bună meserie, care se învață pe banii noștri în beneficiul lor exclusiv. Ce trebuie să știe un asemenea ins după câteva luni de ”pregătire”? În primul rând că nu poate vota el, așa cum îl taie capul. Votul, în comisii sau în plen are un traseu bine determinat și cu siguranță bine ”apreciat”. Până la vot însă există proiectul, iar înaintea acestuia, mama și tatăl lui, pe numele de cod  INTERESUL.
Care, să fim serioși nu este cel național. Exemplu:
Fred vine cu ceva bănuți și zice că vrea o lege care să fie cam așa….Gigel, jurist în viața civilă, bagă la ordinul șefului de partid legea pe laptop, o mângâie, o adulmecă și o parfumează pentru curioși. Șeful de gașca (a se citi partid) dă dispoziție la încă vreo câțiva de-ai lui să se treacă inițiatori, așa pentru greutate și regulament și legea sau modificarea ei e pe traseu. De aici mai trebuie niște lămuriri pe la instituții cu șefi tot de la gașcă iar pe final se dospește într-un sertar, tot la șefu, pentru o binemeritată odihnă de 45 zile fix. Pentru a nu se discuta nimic din ea. În ziua 45+1 este aprobată și toată lumea e fericită. Inițiatorii nu vor fi deranjați în teritoriu, pot să dispună după cum vor mușchii lor iar anul electoral se cerne pe gaură mijlocie., că pe cele mari sunt penalii.

Legea EXPROPRIERILOR pentru utilitate publică aprobată tacit?

Asta se întâmplă și cu modificarea unei legi, cu indicele 255/2010. Câțiva pesedei, de care nimeni nu a auzit în afară de doamna cu prenume zidit, au moșcolit din legea votată de pedelei, chestiuni care convin unora, obțin tot felul de avize și aprobări și acum stau cu ochii pe calendar. 21 noiembrie e cea a izbăvirii lor, și deci a încheierii acestei misiuni. Modificările permit niște deplasări de populații în scop de interes național, demolări pentru cauză de ”așa vreau eu” și multe altele. Iar în spatele acestora, nu e greu de ghicit ce sau cât, stă.
Acuma, pe lângă efectele nenorocite care vor avea bază legală, te poți asigura că deputatul, sau senatorul tău are imunitate iar dacă nu-ți place cum funcționează, n-ai decât să te ceri la căpșuni sau schimbat scutece la octogenarii de dincolo de Curtici, sau Jimbolia.
Este doar unul dintre multele exemple de felul cum și-au însușit meseria cei pe care românii, cu bună credință dar și cu multă naivitate au votat de peste 20 ani aceste lipitori pe grumazul lor.
Aricikus
13 noiembrie 2013      
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările şi completările ulterioare
Inițiatori: Coca Laurenţiu-Florian – senator PSD; Birchall Ana – deputat PSD; Găină Mihăiţă – deputat PSD; Iriza Scarlat – deputat PSD; Khraibani Camelia – deputat PSD; Popeangă Vasile – deputat PSD; Weber Mihai – deputat PSD
Termenul de adoptare tacită este de 45 de zile, și se calculează de la data de 03.09.2013.
Termenul se împlinește la data de 21.11.2013.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu